söndag 28 augusti 2011

LJUS I ANDRA ÄNDAN AV TUNNELN


...visar sig oväntat för Humhumterriern! Den rafflande berättelsen om rasen fortsätter strax, men som mellanstick vill vi berätta om ett annat ljus som börjar lysa lite klarare. Igår hölls hundpartaj hemma hos grannen. Två fyramånaders schäfervalpar rumlade runt med varandra och med olika vuxna hundar, en storvuxen vit herdehundskille umgicks med två collietikar och en liten svart geting till hund - japp, det är den tyska jaktterriern! ... medan en viss colliehane omväxlande var valhänt valpdadda och behaglig kavaljer åt Hästtjejens schäfertik. Och schäfertiken umgicks omväxlande med hela högen!
Det gick riktigt, riktigt bra. Sällan har jag sett en människa le så stort så länge som Hästtjejen gjorde igår eftermiddag. Hem gick vi beroende på antal ben med magarna fulla av korv (grillad)och hemmagjord äpplekaka respektive korv (rå) och levergodis. Sju människor och åtta hundar hade en bra lördagsafton!


Bodil Carlsson

3 kommentarer:

  1. Bara att gratulera och hoppas att de unga schäfrana håller livet ut !
    Knappast ngt man behöver säga till någon som köper collie.
    Vänligen Pia
    hillslettens@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Har du alldeles rätt i, Pia! Nu är det så att de unga schäfrarna ser ut att bli alldeles normalbyggda, precis som den adopterade tiken. Valparna är... oreggade. Personerna som ägde dem är ointresserade av papper, men intresserade av hundar. Småpratet runt korvbordet gick i stil med "Ja dom där ser ju att bli rätt sort, som tur är!" och alla skrattade gott åt vildingarna som for runt, attackerade varandra som lejon, hoppade i och ur barnbarnens badvalja så att vattnet stänkte. För min del gillar jag inte att hundar är oreggade, särskilt inte om det ser ut att vara bra hundar. Men det är nästan ännu värre att höra hur vanligt folk härute på vischan börjar tro att man måste köpa oreggat för att få rakryggat!
    Den adopterade tiken är, om historien om henne stämmer, kanske reggad och kenneluppfödd. Nu ska vi be att få låna brukshundsklubbens chipläsare och se efter!

    SvaraRadera
  3. Bodil
    Bara för att schäfrarna ser bra ut i dag betyder inte att de inte blir drabbade av åkommer när de är vuxna. Allergier kan komma när de är äldre, fruktansvärt tråkigt.
    Vem vet kanske oreggade är friskare, för vem vet om dom är helt rasrena ;-)
    En annan granne hade en schäfer som var 25 % border collie i sig. En mkt fin hund var det, såg ut som en 100 % schäfer och beteede sig som en äkta schäfer, förutan han hade rak fin stark rygg och mkt fina bakbensvinklar och ett mkt bra mentalitet. Tänk att lite lite utavel kan göra så mkt som att ge valpen en rak stark rygg och inga övervinklar bak, alltså en sunt byggd hund. Ja det är inte lite av att man ev tänker !
    Är blandraser sundare ?
    Vänligen Pia
    hillslettens@hotmail.com

    SvaraRadera