torsdag 5 april 2012

Tillbaka i verkligheten



Här är hon, vår gamla tant. Just hemkommen från veterinären och operationsbordet. Pyometra drabbade också henne även om det tog sina modiga tio år.
Nu ska hon vila här hemma i lugn och ro. Hanen smyger runt och tycker nog att det luktar skumt om henne idag. Och så är hon ju så stillsam! Ingen skojbrottning, inga pipdjur som det ska kämpas om, kort sagt – ingen action alls. Så han passar på att vara stillsam han också. Det blir liksom enklare då.

Vi firar en lugn och stilla påsk tillsammans med tanten som ska vila. Tittar på takdropp omväxlande med enstaka snöflingor när solen tar en kort paus, och tänker att snart är det nog full fart igen. Med pinnlek, hanen som ska jagas och brottas ner och kanske en eller annan fågel som ska få hjälp att flyga. Och när snön lämnat tomten blir det lydnadspass med matte. Jag tror hon tänker på det nu, för jag ser glimten i ögat…
Hundar är så mycket men framför allt är de en stor glädjekälla även om det smyger sig in ett eller annat bekymmer ibland, som t ex en operation.

Vi hoppas att alla läsare får en skön påsk - utan smällare!

Johan Nilsson

2 kommentarer:

  1. God bättring önskas Damen och härlig påsk till er! Här nere har horisontellt snöfall efter många timmar övergått i vertikalt, trots allt en förbättring. :-)

    SvaraRadera
  2. Damen mår allt bättre, tack! Vertikalt är bättre än horisontellt, både när det gäller regn och snö. Vi har bara haft sol och klarblå himmel, kanske som kompensation för de 3 dm snö vi fick i söndags...

    SvaraRadera