onsdag 11 april 2012

MORE NEWS FROM THE COVEN


.
• Häxa 1 apropå kuperingsförbud i USA: And your knowledge of this matter is what? I own a cropped dog - he is 4 years old. He has no health issues due to be cropped and docked. It is called Freedom of Choice! Seeing you are from the state I live in, you may have seen him at some of the shows at the Canine, we take him down there quite regularly :)

S H, står här troligen för Sansad Häxa, svarar: Freedom of choice. Wow. The vet asked him first, did he?

Häxa 1: Another idiot who humanises animals - I take it you don't show your dogs then. Again it is called Freedom of Choice!!! Something we are losing on a daily basis :(

* * *
Meningsutbytena på ett par aktuella facebooksidor virvlar förbi som snöstormen på långfredagen. Tillmälena haglar. Det krävs inte mycket av avvikande åsikt eller ens försiktiga frågor för att en eller annan chefshäxa ska läsa lusen av den som sticker upp. En stackars veterinär, som har arbetande clumber spaniel och försiktigt sa att hon tyckte att det skulle vara en rätt bra idé att på sikt avla bort ifrån ektropion, fick en fullständig driva med svar levererad av internetkvastarna. Typ: Och hur många renrasiga hundar ser du i din praktik? Och hur många hobbyuppfödarhundar med en massa problem baserar du dina åsikter på? Och vad har du fött upp då?
Det är rent ut sagt sällan man ser så mycket militant stupiditet som på de här sidorna. Veterinären drog sig ur "samtalet" med en bön om att alla skulle tänka lite mer på hur de ser ut för alla andra... För, som hon sa - hon tror på renrasiga hundar, och hon för sin del gillar utställningar, men när hon läser svaren undrar hon om hon inte "is defending the indefensible": försvarar det som är oförsvarligt. Ingen lyssnade.
Renrasavel är inte oförsvarlig. Den är svår, men inte oförsvarlig. Men alla de som följer de här sidorna och hundbloggar och hundforum runtom på nätet kan bli svåra att övertyga. En och annan är förmodligen journalist. En och annan är kanske djurskydds- eller annan beslutsfattare. Hemsk tanke! Det finns redan tillräckligt med folk som har en negativ bild av renrasuppfödare: den här tilltagande PR-katastrofen var inte vad som behövdes.
Kennelklubben - den engelska - har redan sagt ifrån att den inte kommer att ändra kraven på veterinärt godkännande av de exteriörextrema rasernas BOB-vinnare. Gudskelov för det! Men man börjar undra om meddelandet räcker för att neutralisera effekten av det som pågår på nätet.



Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar