fredag 19 oktober 2012

Pest eller kolera…


…ja, eller hur ska man bäst beskriva vädergudarnas nycker nu för tiden? Regn tycks vara allt vi får. I och för sig ibland kombinerat med lite blåst för variationens skull. Det är väl koleran då…

Men plötsligt händer det. Inte bara någon enstaka lottköpare utan även oss som tycker att solsken är en vinstlott. Och idag tittade faktiskt solen fram! Säkert tio minuter innan de tunga grå molnen blev herre på täppan igen. Hösten är ju ibland sådan, blytung och grå men med små glimtar av liv däremellan.
Och medan molnen tvekade såg jag att det kanske var hyfsat fotoljus ändå. Så kameran hämtades och hundarna fick springa av sig lite i uppehållsväder, för en gångs skull.
 
 
Gamla tiken är för snäll för sitt eget bästa. Den lille huliganen nafsar ständigt i kragen på henne men det ska mycket till innan hon säger ifrån.




Hon har gått från att vara kraftigt avvisande till att bli kraftigt beroende – av valp. Skönt att de kan glädja varandra, för även om det ser ut att vara jobbigt så avslöjar tikens svansviftningar vad hon egentligen tycker och tänker. Hon har en ny vän – och hon tycker om det. Speciellt när han är nedbrottad!


 
 
Trevlig helg, trots väder, önskas alla Collievänner!
 
Johan Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar