lördag 20 oktober 2012

FÖRSONINGSSOPPA

Även dessa dagar har sin försoning. Det regnade i morse så att man ville be hästarna om ursäkt, när de leddes ut och fick hoppa mellan pölarna för att nå höhögarna i tallarnas hägn. Det regnade så att hundarna sov på låtsas för att slippa!
Det regnar ännu. Den kortaste lilla vägsnuttspromenad – så är den turkosa bodyn grusfärgad undertill och blötblå på ryggen. Vi vänder och snabbtvättsprogrammet knäpps igång, medan bodyns innehavare luftar såret i soffan.





Hon bryr sig inte mycket i förmaningar att inte hoppa upp i soffor. Däremot har hon insett att det är något med henne som gör att om hon tar på sig en lidande uppsyn och tvärnitar efter en kort koppelpromenad, så ger matte genast vika och tar bekymrat med henne hem igen. Lössläppt på gården förvandlas hon till tigrinna!




En kantig halvvuxen rävstackare gästade vårt vandrarhem (LUGNT LÄGE! TORRT HÖ! KATTKÄK INGÅR!) i natt och vilken collie kan tåla det? Hundarna anfaller i flock – inte räven, som blinkar sömnigt när jag öppnar lagårdsdörrn och sedan avviker - men dörren får sina smällar – och den ömkliga smärtpåverkade konvalescenten hoppar som ett spjut en meter rakt upp i luften för att forcera dörren som döljer fårdråparen och galopperar sedan flämtande av raseri fram och tillbaka. Tills jag får tag på henne och hon leds in i koppel och vanära.
Livet tänjer en till smärtgränsen ibland, men jag är tacksam för att jag åtminstone inte är en sutur i den magen.

Så vad är försonande med dessa långa timmar i regn mellan gråmulet morronljus och tjocksvart kväll? Jo! Att för en gångs skull ha tid att göra köttsoppa på långkok som luktar som när man var barn... och att sitta ner för att äta vid ett för en gångs skull prydligt pappersfritt köksbord med höstblommor och ett rött äpple i vas.





Trevlig fortsättning på helgen ni också!



Bodil Carlsson 

PS: Vill ni få er ett gott skratt så rekommenderas Jemima Harrisons blogg med dialogen ur ett av BBC:s humorprogram - hundutställningarnas uppkomst...

1 kommentar:

  1. Kollade bloggen och fastnade för ett uttalande av Ben Fogle: "...breeding shouldn’t all be about aesthetics and looks, it should be about health".
    Precisely, mr Fogle :-)

    SvaraRadera