fredag 26 oktober 2012

Gammal är äldst


Det tycker gamla tiken. Hon vet, hon har varit med länge och hon kan. Den lille nye försöker så gott han kan men kommer oftast till korta. Gammal är äldst. Och visst bygger gamla ordstäv på erfarenhet av livet?

Förra veckan var vi ute och geocachade – igen. Det har liksom blivit som ett gift, det där. Att hitta nya ställen, att få klura lite och att få se sina hundar ha roligt. På detta ställe gjorde vi en liten avstickare på några hundra meter och hamnade på en stor sandstrand, just där Norra Kvarken möter land. Behagligt folktom, vilket var väntat i slutet av oktober.
Långt efter att de sista badgästerna lämnat stranden visade det sig att de glömt kvar små saker som hundar kan hitta. Och dessutom ha riktigt roligt med. För vem visste hur kul man kan ha med en liten plastspade?  
Vår tioåriga tant tyckte den var toppen och lekte länge själv innan hon välvilligt lät den vandra vidare till valpens ivriga mun. Han gjorde under tiden många försök att ta den från henne men, förgäves. Tanten vet hur en lek ska lekas. Hon kan alla undanmanövrar och hon använder sig av dem. Med ålderns rätt. Den lille nye har bara att se och lära. Och det syns att han lär sig.
Våra hundar lever ett gott liv och det känns bra - varje dag.


Trevlig helg!
Johan Nilsson

2 kommentarer:

  1. Tycker verkligen om dina foton och berättelser om gamla damen och lille killen. Man ser hur tiken trivs!

    SvaraRadera
  2. Hon trivs men maskerar det väl ibland. Tror det kallas uppfostran. Han ska lära sig vem som bestämmer och det vet han nog - egentligen. Men han ger sig inte så lätt, den lille kaxige valpen :-)

    SvaraRadera