måndag 16 januari 2023

TITTA IN!

 

Den som undrar om trubbnosuppfödare har blivit vältaliga på sistone och i så fall varför och vilka uppfödare de har ersatt på scenen, har mycket att hämta här.


The Economist är välkänd. Den har ägnat sig åt ekonomi, marknader och flöden av pengar sedan 1843, hade för några år sedan en tryckt veckoupplaga på över 900 000 ex och med den digitala 1,6 miljoner. Den skrivs för folk som vill ha koll på sina (och ännu mer andras) pengar, så den är inte känd för hittepå. Att den tidningen i sin julupplaga 2022 lägger upp en interaktiv special om hundrasers växlande popularitet över tid säger något om storleken på marknaden för sällskapsdjur. På engelska heter det the pet industry: hobbydjursindustrin.


Titta in! Det är fascinerande att se växlingarna mellan uppgångar och nedgångar för olika raser i olika länder och skillnader mellan länder framställt i rörlig grafik. Väl värt en stund!



Vet ni någon annan bransch där man utan speciella förkunskaper och utan särskilt mycket startkapital att investera kan slå sig in på något som kan gå så bra?


Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar