söndag 30 augusti 2020

LÅNGT OM LÄNGE

Tack alla läsare, som har orkat hänga med på den här  resan! Det blev långt om länge – en översiktsbild av renrasavelns historia, de återkommande konflikterna inom den och den möjligen växande konflikten mellan renrasaveln och omvärlden.
Sommaren igenom har inläggen tagit upp olika aspekter på renrasaveln, på hur omvärlden reagerar på den och hur olika uppfödargrupper och kennelklubbar väljer att agera, när något blir ett uppenbart problem i en ras och när uppfödarnas prioriteringar och kunskaper samtidigt skiljer sig åt så mycket åt som de faktiskt gör. Man blir inte glad, när man läser FCI:s uttalanden om trubbnosavel och inte alltid när man försöker få en bild av andra länders kennelklubbar heller. Ibland undrar jag, om hundorganisationerna saknar förmågan att känna marken flytta sig under deras fötter.

Nästa inlägg på bloggen handlar om bakgrunden till SKK:s Collieutredning, där beslutet  efter lång väntan troligen kommer i veckan. Inlägget kommer att skickas som ett öppet brev till CS och till SBK:s förbundsstyrelse i morgon och därefter publiceras här.

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar