söndag 1 december 2013

... OCH TÖMDA BURKAR




Hundfolk gör, som sagt, udda saker vid lustiga tillfällen. Bilden föreställer flockledare i färd med att demonstrera för tveksam valp hur en högljutt metallskramlande stor påse innehållande två veckors stinkande tomma kattmatsburkar bäst eskorteras från förstubron ner till uthuset. Valpen tyckte skramlet lät otäckt.
Påsen kickades försiktigt nerför slänten. När påsen tappades i backen lät den hemskt! Valpen gick undan och lät flockledaren göra sitt jobb - att nosa över eländet och puffa på det med ena tassen. Valpen kom närmare. Valpen hängde på.... med visst eftertryck, kan man säga.  Stänken på jeansbenen är inte mitt eller kattens blod, eller blod överhuvudtaget, även om någon blir besviken av att höra det. Blir någon besviken om jag säger att detta INTE är MH-träning av spädvalpen heller? Det är så tillvaron låter här. Tyst för det mesta, men när det skramlar eller smäller så gör det det med besked!

Och var man än bor, måste man lära sin valp att det är de äldre och de överordnade i flocken som går först och kollar skumma grejer. Belöningen kommer...



...och den ser ut så här, om man är hund. Om man är människa, ser den ut på det viset att en söndagmorron året före pensionsdags kutar man omkring på backen och storskrattar! 

Sen  en sak till. Tömda kattmatsburkar luktar för jäkligt. Den tredje uppfödaren, som ivrigt önskar colliens uppdelning i två, hade en kull i maj i år med MI nyfiken/orädd 92, social 86, lek 94 och skott 93.
Det luktar inte särskilt bra, det heller. Visst är det colliens delning i två, men inte riktigt på det sättet som petitionsvännerna önskar. Eller? Om kennlarna bakom underskrifterna vill säga något till förklaring, så är de hjärtligt välkomna. Eriksson,  Larsson och Hansson?
Någon?


Bodil Carlsson

2 kommentarer:

  1. Trevligt att läsa om era små övningar. Svar från nämnda uppfödare lär du aldrig få. Har funderat på hur SKK ställer sig att en av deras domare skriver på sådan petition. Tur är det väl för denna att vi har yttrande frihet här i Sverige, men man kan ändå ifrågasätta lämpligheten.

    SvaraRadera
  2. Wanda, det är lagligt att uttrycka även fabulösa dumheter...som att användandet av amerikanska collies till den fabulöst inavlade engelska långhårscollien, effektiv avelsbas TRETTIOTRE - 33! - skulle vara "/a/ narrowing of the gene pool". Mycket mer korkat kan väl inget uttalande bli? Sagt av en person som inte fattar grundskolekursen i genetik till andra, som fattar ännu mindre... med baktanken att verka kunnig. HERREGUD! Stackars hundar!



    SvaraRadera