tisdag 20 oktober 2009

Snöblandat regn piskar genom mörkret och det är som vanligt bara skräp på TV.
Man letar underhållning där man kan hitta den och blir inte kräsen. Any old music will do.
Ja, då finns Andra Bloggen. Där har det bjudits raffel på sistone.
Oerhörda ting har timat!
Tyvärr togs de snabbt bort, alla kommentarer och inlägg som för oss outsiders hade kunnat förklara skeendet. Så det är inte alldeles enkelt att hänga med, ni får själva läsa och gissa.

Andra Bloggen publicerar en av sina återkommande skildringar om hur Stora Kynologer och Stora Uppfödare ersätts av små ansiktslösa karriärister överallt, medan världen går mot sin undergång. Rasklubb efter rasklubb kidnappas av superintellektuella och totalokunniga typer, närmare bestämt av kategorierna ”ivriga damer” och ”annorlunda herrar”. De gamla vanliga totalitära regimerna och deras koppling till andras åsikter i hunduppfödningsfrågor är också på plats, lite slitna efter flitig tjänstgöring, men de ställer upp den här gången också. T o m häxorna känns som gamla bekanta. (Jag saknar faktiskt kvinnorna i kamouflagebyxor och alla de svärjande brucksfanatikerna, men de dyker kanske upp igen, när de har fått vila sig lite.) Men onekligen finns nytt att häpna över också!

Det berättas om anonyma telefonsamtal om bloggaren till hennes arbetsgivare, fackförbund och ”rättsvårdande instanser” – kan det vara polisen, tro? Anonyma samtal till hennes anhöriga. Antydningar och misstänkliggörande från bloggaren själv om den skyldiges identitet och hemort.
Vi läste med stigande förtjusning. Familjen hängde över min axel och när vi kom till slutklämmen, där den misstänkte får veta att han kan fortsätta med att runka i sitt pörte - då skrattade vi så att tårarna rann. Vilket språk! Vilken elegans! Vilka klassiska dokusåpeingredienser!

Så lätt att skämta med också. Så här till exempel:
Hur ska det gå?
Ska de ivriga damerna lyckas få till det med de annorlunda herrarna? Ska häxorna fördrivas? Ska de kamouflagebyxade kvinnorna klampa in på scenen igen svärande åt sina hunnjävlar? Ska de kultiverade och intellektuellt skolade collieuppfödarna känna sig väl marknadsförda bland bloggens runkande pörteinvånare?
Andlöst väntar vi på fortsättningen. Tänk vilket häftigt intryck av hundvärlden folk ska få!


Visst. Fast det smakar så här.

Giftigt, men futtigt och smått.

Så vi plockade bort det från Collievänner. Det är inte ett jäkla dugg roligt med anonyma telefonsamtal. Och det är bara djävligt trist att all diskussion ska sluta på den här nivån.
Man kan inte ens driva med soppan utan att landa i den själv.
Sorry!

Bodil Carlsson

7 kommentarer:

  1. Själv läser jag inte andra bloggar än de jag känner mig ha viss samhörighet med och förståelse för - som den här texxempel :0)

    Jag har totalt tröttnat på bloggar där flugsvampsgift, blandat med en skaplig dos narcissism och ett aldrig sinande (men ändå med samma innehåll återkommande igen och igen) ordsvall fullkomligt dränker läsaren.

    Men jag får ju då och då små rapporter från dem som läser dessa bloggar - man ler, skakar lite å hufvudet och tänker igen att det är skönt att vara selektiv.:0)

    Men tack, tack, haver fnissat mycket åt din resume´.
    Jag klampar väl själv iväg ut i mina marschkängor och camouflagebrallor - kom igen hunnjävlar !

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Nä. Skulle aldrig våga skoja om nivån på snacket inom vissa delar av hundvärlden. läs själv!
    Bodil

    SvaraRadera
  4. En gammal benämning - "sumprunkare" har man ju hört - efter vad jag förstår var det en fiskare som "runkade" (skakade) sumpen för att förse fisken med syre.
    "Oomkullrunkelig" betyder ju "omöjlig att skaka omkull"...

    Men, jag har en stark känsla av att själva "r-ordet" i denna däringa bloggtexten skrevs i ett lite annat och betydligt mer negativt syfte än att bara vara ett "gammaldags" uttryck.

    Befinner vi oss nu möjligen på "fiskmånglerskenivå" - fiskmånglerska må ha varit ett hedervärt yrke, men damerna fiskmånglerskor var otvetydigt kända för sitt grova språk - "gapa som en fiskmånglerska"...

    Om jag nu får dra en lite långsökt parallell med "sump...." och månglerska...

    SvaraRadera
  5. Kan bara konstatera att en del människor hellre dör ökända än okända!

    Britta jag gillar dina ordlekar...

    SvaraRadera
  6. Vi har tagit bort en kommentar som gjort att någon känt sig kränkt, och gjort det på begäran av den som skrev kommentaren.

    SvaraRadera