torsdag 22 oktober 2009

Lägre hoppklass

En gråmulen dag som denna oktobertorsdag kan man t ex ägna en stund åt att se om hunden vill hoppa över liggande, tomma oljefat. En udda sysselsättning kan tyckas men inte mindre intressant för det.
I närheten av där vi bor finns en skog som mest trafikeras av hästar från närbelägna gårdar. Till hästarnas nöje finns här och var olika typer av hinder och "slalompålar". Är det hästfritt på dessa banor så är det också fritt fram att ordna en liten hinder- och slalombana för hunden. Det gjorde vi idag, efter lagom lång skogsvandring med hundarna.
Inledning blev ett högt hopp upp på grusfylld trälåda, det gick bara bra.
Därefter hopp över lägre hästhinder samt liggande oljefat. Här hoppade en av dem klanderfritt medan den andra gjorde en kortkort mellanlandning på tunnan för att sedan hoppa ner.
Det syntes att dessa tunnor var lite småläskiga men eftersom det är roligt att hoppa så gick det att övervinna tveksamheten. Eftertankens kranka blekhet hann dock ifatt en av hundarna som tyckte att två hopp över oljefat var nog. Sedan fick det bli mer ordinära hinder av stockar och lite slalom. Men läskigt eller inte, de hoppade över bägge två - och två gånger var. Det är ju det som räknas. Dessutom fick vi ännu en sak att träna på: Man vet ju aldrig när det kan vara nödvändigt att hoppa över en tunna. :-)

Johan Nilsson

2 kommentarer:

  1. Exakt Johan, man måste prova nya utmaningar - du var säkert jättestolt och glad när ni gick hem och dina vänner kände det :0)

    De tyckte att en del av hindren var lite småläskiga - men de hoppade! -Flera gånger!
    De handskades väl med "läskigheterna"!
    Har ni möjlighet att göra den här aktiviteten igen, kommer säkert den vän som hade lite "second thoughts" efter andra hoppomgången att hoppa över oljefaten igen, "läskigheten" har nog minimerats och vännen flyger över, får massor med beröm och "gott godis" - Lidls 1kgs-förpackningar med köttbullar rekommenderas(precis lika bra som Mamma Scans och betydligt billigare) Strykande åtgång på våra träningar - sök,lydnad,leta godis,rallylydnad....

    SvaraRadera
  2. Jodå, det ska hoppas fler gånger där. Övning ger färdighet, heter det ju.
    Tyvärr finns inte Lidl här i Umeå men det går säkert lika bra med korv från Ica. :-)

    Johan

    SvaraRadera