torsdag 14 januari 2010

Press stop!

BREAKING NEWS på engelska Dog World idag:

”KENNELKLUBBEN LÄSER LAGEN FÖR SCHÄFER-CC!”

Rasklubbarna för schäfer måste skriva på ett kontrakt med engelska kennelklubben för att tilldelas sina CC för 2012. Igår, tisdag, beslöt engelska KC:s General Committee om detaljerade förslag på vilka åtgärder de måste vidta mot problemen inom schäferrasen och för att man skall tilldelas CC för 2012.
Klubbarna kommer att tvingas underteckna en formell överenskommelse som gäller alla framtida utställningar – med omedelbar verkan.

I den överenskommelsen ingår, att varje rasklubb accepterar att det existerar ”ett visst mått osundhet” i schäferns bakkropp och särskilt när det gäller hasen på vissa av hundarna. De felen ska uppmärksammas i utställningsringen. Klubben åtar sig att arrangera utbildning för sina domare i korrekt exteriör och korrekta rörelser hos schäfer. Inför en utställning skall klubben påminna sina domare om att de visade hundarnas exteriör skall vara korrekt. Varje klubb skall också efterleva den KC-regel som förbjuder s k double handling.
Engelska KC ger schäferklubbarna tid till den 31 mars att besvara skrivelsen.

Läs själva på Dog World! Revolutionen är sannerligen här – den engelska kennelklubben slutar gömma sig bakom fraser om samförstånd med alla uppfödare och rasklubbar och i stället SÄTTER NER FOTEN!
Det visar vad en nationell kennelklubb kan göra, när den väl vaknar till och inser sin räckvidd.

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar