fredag 23 augusti 2013

Vad är ett MH?


Nu är det två veckor sedan. Två veckor sedan vår lille vän gick MH.
På det väsentliga: kvarstående rädslor och skott, hade han utmärkta resultat. Han är inte rädd, vare sig för skott, uppflygande overaller eller kastrullskrammel.

Han har verkat mentalt stabil och nu är det gott att veta att han faktiskt är det - för oss som rår om honom. Vi anade, men ville gärna ha bekräftat, och det fick vi.
Dock var vi förvånade på ett moment: Han kampade inte. Här hemma kampar han glatt men just då, den dagen, då valde han att inte bita i trasan. Så kan det vara och det får man leva med. Han fick den siffra han förtjänade för dagen, och vi åkte hem med samma hund som vi kom dit med.


Skönt dock att inte röra upp himmel och helvete angående detta. Vi har en underbar hund. Rolig, ”hundlig” och speciell. Skulle inte byta bort honom för något erbjudet alls. Han är vår och vi älskar honom – varje dag. Han må ha krullsvans men det är vår kille. Och vi kampar glatt varje dag med brandslangen här hemma. Och grannbarnen är lika glada varje dag de får gå en sväng med honom i byn. Det är han också.




Så vad är ett MH?
En beskrivning av hur hunden beter sig den dagen. Men det är samma hund nästa dag, oavsett hur kryssen placeras i protokollet. Det som är viktigt är dock att hunden går vidare. Att den inte hänger upp sig på otrevligheter utan glatt travar på till nästa utmaning. Det kanske kallas livslust. I alla fall hoppas jag det.

Johan Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar